Peppvalborg!

Mormor är orolig, stackarn, hon tror att jag ska köpa sprit från folk som lägger knark i drickan, och att jag ska bli full. Men mormor? Jag känner mina gränser och jag har goda vänner som jag köper av isåfall. "På tv sa dom att polisen kommer gå runt idag och leta efter ungdommar som dricker" Jaha? Jag förstår att du är orolig, men som sagt vet jag när jag ska sluta och mamma litar på mig också. Ta det lugnt mormor, det blir bra.


Valborg i slottskogen iaf. PEPP!!

                      image18

Tid

När man har något, och man vill ha det, sen typ tröttnar man, slänger iväg det, efter ett tag vill man ha tillbaka det man slängt, men man visste att man inte ville ha det längre, men man tog ju det från första början, det är något att ha ändå?

Tid tid tid. 

Efter en tid vill jag ha tillbaka det mer än något annat i världen.
Jag tror jag vill ha det nu, men om jag får tillbaka det nu så kommer det blir samma visa igen, att jag slänger bort det, så tid, om ett tag, kanske ett år eller två, eller fler år, jag vet inte, men då vill jag nog ha tillbaka det.

Men vill det ha tillbaka mig då?



        image16

Second Hand in my heart

Ok, jag var på den lilla secondhanden i byn idag. Hittade ett jätte fint tyg som jag ska försöka göra en klänning av. Hittade en fin scarf och en fint lövfat som jag ska ha mina smycken på. Köpte ett fint halsband med svart band och cremé vit hjärta, sen det finaste av ALLT, ett par jätte fina örhängen! sådana med clip. Förstår inte varför jag inte är oftare på secondhand. Niklas den jäveln hittar alltid saker, bara för han typ är så lång och det gör inget om storleken är 56. : (
Imorgon är det vårmarknad också! Går väl till secondhanden igen då och kikar om de fått in något nytt.

Valborg är bokad nu iallafall, det blir slottis. Haha bokat och bokat, nödutvägen är alltid stottskogen : P
Någon som vill på Peace and Love med mig? : )

Nu ska jag ut och jogga min lilla runda.

Finaste örhängena!!

5.- FATTA!!?

        image17

Pruta inte!

Nu är det bara kamerahuset och blixten kvar, blixten hoppas jag blir såld imorgon då jag ska träffa någon snubbe som ville skika på den. Aja. Den är inte den svåraste att få sålt. Kamera jäveln vill alla ha men bara till skampriser! USCH!! Jag vill bara få sålt den, men inte till ett pris av 7000.- när jag köpte den för ett halvårsedan för 20 papp!! Jag har lagt ut den på blocket för 13.900.- men jag tycker ändå det är för lite pengar för en så jävla BRA kamera som den faktist är! Jag vet att dom inte säljer sig själv, men va faan? Orka pruta så mycket hela tiden. Folks hobby numer? Jag får väl släppa den för 13.000.- om ingen annan vill ha den:( 7000 som jag aldrig mer får se igen. Känns som jag bara gör dåliga affärer. Jag är ingen affärskvinna. Men lite typ, sympati kan man väl ändå ha och bjuda lite mer pengar? : )



Kolla bara så fina bilder den tar!! Eller jag tar ; P


          image15

Eller?

Jag håller aldrig löften jag lovar mig själv. Det är ju inte så bra, eller?
Eller typ aldrig, det är inte ofta iallafall. Typ, träning, fast det går ju ganska bra nu, men som att jag skulle prata mer med dig, fast det har jag ju gjort, fast på annat sätt. Allt känns så mycke bättre nu. Men ändå är jag inte helt nöjd. Man blir aldrig nöjd. Varför skulle man liksom? Annars finns det ingen drivkraft genom livet. Ok, jag har det ganska bra nu, jag är halvnöjd, och det är ganska bra för att vara mig!

peace, love and understanding you knöw..


           image14

Tuggummi

Börjar komma igång med träningen riktigt bra nu faktist. Hade med mig Java (en av våra tre hundar) och sprang dubbelt så långt än vad jag brukar, det gick riktigt bra! Men hade typ kramp i magen när jag skulle gå den sista vägen hem och varva ner. Jag tog ett tuggummi innan jogingturen och tänkte att det kan väl vara gott att tugga på när det blir jobbigt och så, grejen är att det blev inte lika typ jobbigt i munnen. Testa typ Extra White nästa gång du springer, asgött! Mamma har gjort rent golvet på altanen och solen höll på och gå ner, jag la mig ner och gjorde lite styrketräning, så himla mysigt i kvällsolen! Strecha ska vi inte tala om, jag kände mig som en riktig renlevnadsmänniska och med djupa andetag "fann jag ro". Det var underbart, önskar bara att jag var ute mer idag än vad jag var.
Lugn helg och nya bra saker händer hela tiden. Jag förstår mer nu och snart kommer sommaren. Rekord varmt i Maj, Juni och Juli tror jag det stod på löpsedlarna.

Jag längtar tills vi flyttar! Puss på dig för att du är en så bra männsika. <3


      image13


Fika och trafik i linné

Idag har jag flängt fram och tillbaka hela tiden.
Skola, åka och träffa en gubbe som ville kolla på fotoprylarna (han hade inte mobilnummer, utan NALLEnummer, och värt att nämna var han över 60!!) Han kolla på grejerna, ville ha objektivet, så nu äre sålt. Gött. Men han pruta den jäveln: ( kan inte ha kvar grejerna heller, vet inte hur lång tid det tar tills nästa blir intresserad liksom.
Sen åkte jag tillbaka till skolan, sen åkte jag till jobbintervjun, vilket gick bra!
Jag ska få provjobba den 7/5. Intressant:)
Åkte hem och käka snabbt, sen var det av till stan igen, fika med kompis och köra vilse i linné: P Eller inte vilse, men jag trode man kunde svänga vänster men det gick inte! Min kompis bara skrek i bilen^^ Hon är inte van att åka med mig i stan tror jag, men jag LOVAR, jag hade allt under kontroll: )
Men jag ska vara ärlig, avenyn är fan inte lätt att köra på, folk precis ÖVERALLT och spårvagnarna ska vi fan inte snacka om! Dom kommer utan förvarning och när det är fritt från vagnarna så kommer människorna! sen kommer nästa vagn!! Suuuuckkk. övning ger färdighet antar jag.


Bild från förr förra helgen, Sleeping Beautys spelning på Pelikan teatern, vilket är göteborgs minsta scen!

image12

Worst Case Senario

Imon blire fullspäckat. Jag har en kille som är intresserad av kameran samt objektiv OCH blixt!
Han ska få kolla på sakerna imon, jag hoppas så jävla MYCKET att han vill ha allt! Så jag blir av med skiten och kan köpa nytt : )
Jag ska på arbetsintervju imorron med! Hoppas jag får jobbet, men jag har så bra tidigare jobb med mycke ansvar och så, så jag förstår att de var intresserade att ha mig där : ) Jobbet är ett gruppboende med utvecklingsstörda, ni har väl sett "I en annan del av Köping" ? Sånt är det typ, fast verkligheten är ju inte som i TV. Mycke vinklat, men visst är dom glada och vränger på ord. Som en kompis mamma som är chef på ett gruppboende hade sagt
"Ja, nu blire andra bullar!"
En av brukarna
"Bullar? Ska vi baka bullar!?"
Jamen vesst! Kul skulle det nog vara iaf, inga tunga lyft eller städa eller så, man är deras kompis och ser efter dom. Åker väl antagligen på utflycker o.s.v.

Fick en E-book av en kompis, hehe. "Worst case senario" mycke användbar fakta, så som hur du vänder en bil 180 grader i farten, hur du nödlandar ett plan, hur du hoppar ut från ett brinnande hus på bästa sätt, hur du överlever en jättebläckfisk attack, hur du överlever ditt barns första date m.m.
Jag snabb läste ca 200 sidor eller något men boken är på hela jävla 1200 sidor!
Tänk, det är mycke fakta det!

Godnatt !

         image10

Kondition

Springa, springa!

Bilbilbil

När jag var påväg till mitt förhoppningsvis framtida sommarjobb så kör jag ut på 45.an så kollar jag bensinmätarn, ok måste snart tanka, jag tittar på mätaren ovanför, den visar noll! helt nere! ingenting liksom! "men ååh vad är det fören grej då? typ oljan i motorn eller vad är det!?"
Jag känner paniken väller över mig och svänger in till kanten, med smått skakande händer ringer jag till mamma, "men jag vet inte vad det är för mätare du pratar om"
Nehe? Vad ska jag göra då?! "kolla instruktionsboken" Jag bläddrar och bläddrar och vet inte riktigt vart jag ska börja, jag kollar innehållsförteckningen, kontrolllampor, ok.
Jag blir smått panikslagen när det står att om denna lampan tänds så ska man omedelbart stanna och stänga av motorn, "MIN BIL!!!! OCH HUR FAN KOMMER JAG TILL SKOLAN??!"
Idag som jag har viktig debatt och shit.
Men vänta? Det var ju ingen lampa som lyste, det var ju mätarn som va på noll? men ååååh, motorn är inte varm och det var kylarvätskan som den mätte.
Då kommer den stora frågan, Hur fan klarade jag teorin egentligen?


Jaja, bilen går ändå inte köra nu, eller går gör det men ena elhissen blev paj och rutan är nere i dörren och går inte att få upp. Hej verkstad! Pengar, mums.

Jobb och huvudvärk

Nu ska jag bara fixa iordning håret, sen ska jag till mitt tänkta sommarjobb och lämna ansökan, sen är det skola och debatt i religion och efter det redovisning i barnsjukvård. Rolig dag, plus att det börjar med huvudvärk, antagligen stress. KUL!

Ny kamera?

Jag vill ha en ny kamera, och det är nu!
Alla fina vitsippor jag såg idag på springturen, va? Hur ska jag kunna fota utan mitt kära macro objektiv och varför skulle jag sälja det till mc.steamy!? Haha.
Nej men jag vill få sålt min stora jävla D2X och köpa mig fullformat, ajaj.
Är du som läser detta intresserad av att köpa min kamera? Komentera gärna då:)  


Btw så är alla bilder i min blogg tagna av mig, inget random googel bilder här inte! Förutom de man ser är prostudio bilder.

Lev väl eller något. TJO!
  
         image11 
Saknar min 105,a .. : (

Förändring

Mycket har hänt i helgen, vill inte gå in på detaljer men förändringar har skett!
Bra sådana enligt mig.
Man kan inte gå och vara emot sig själv, ibland funkar inte saker och då måste man bryta sig loss. Hemskt jävla jobbigt är det, jag vill aldrig såra någon! Men när man känner en sak, så stark, då kan man inte låtsas längre.


Det är bra att vara lyhörd, men mest lyhörd ska du vara mot dig själv.
Det är bra att se utåt, men man måste se innåt med.

Ta hand om er.
 
   image9

Och hur var det med konditionen?

Jag måste börja springa mer än vad jag gör, inte konstigt att jag är yr och har lågt blodtryck, docktorn sa i vintras att jag kan bli yr när jag ställer mig upp om jag slarvar med mat och träning, så för att få bättre blodcirkulation ska jag nu ut på joggingrunda!

Wish me luck in the mycket branta backarna!

Kärringstopp

Idag på religionen så ringer mobilen, något skummt nummer, jag svarar och det visar sig vara från kommunen, angående sommarjobb, YEY! Ett gruppboende utanför göteborg som har utvecklingsstörda boende ville att jag skulle komma på arbetsintervju, jag frågade vad det var för ålder på de boende och hon sa att den yngste är 30 år och den äldsta är 70. WOEH! Oj tänkte jag, och sa också i och för sig. : P
Trodde att det var yngre människor men detta kan nog bli roligt med.

Idag åker Alex till England. Hmm..
Vet inte vad jag tycker, han ska vara där i 24 timmar så han får nog inte sovit mycke!
Men jag är rädd, att han inte hittar tillbaka till flygplatsen, så han kan komma hem : (

Åkte från stan idag och så var det 30km i götatunneln, humm, jag ligger på ettan och tar mig saakta sakta fram, det var typ helt stopp, jag började få träningsvärk i benet av allt kopplande när det börjar röra på sig i kön, när bilen framför åker iväg vet jag inte om jag ska växla upp till tvåan eller om jag ska dra mer på ettan, *plutrrelpeuurr* KÄRRINGSTOPP!! I självaste götatunneln. Det är inte många som lyckas med det ; ) Bakom mig var det en tjej med någon färgglad barnleksak på huvudet som hon hade på sned mot barnstolen hon hade jämte sig. Ok, hon var inte lika stressad som alla andra dårar som svischar fram i 120.

Idag fick jag min söta studentmössa också!
image8

Studenten snart

image7

Hade så JÄTTEGÄRNA velat ha denna på studenten. Det känns som det bara ska vara helvitt då. uuuehh:(
Måste hitta en klänning snart, om en och en halv månad smäller det ju!

Hela jävla huset skakar!!

Herrigud, idag har det hänt mycke.
Inatt somnade jag kanske vid två, var inte trött så och jag vet att om jag försöker tvinga mig till sömns kommer jag bara på dåliga tankar.. Jag vaknar klockan 9 av ett jävla oljud utanför fönstret, sätter mig upp i sängen och ser bara vitt, vitt, vitt. "men va faaaan??!!" Jag orkar inte med mer snö!! Men va var det för oljud då? Huset börjar skaka, då kommer det en traktorjävel med släp som ska köra jord till grannens tomt! Just när jag sover som bäst och har STUDIEDAG så ska dom plöja och ha sig? Vårat hus är typ 170år gammalt och jorden den står på är väl inte cement direkt. Iallafall så la de massa stora balkar så att inte traktorn ska åka ner i gräsmattan, en ung kille som kör traktor med släp råkar köra lite för långt och sen var han nere i jorden med hjulen! (se bild)
Efter 20 minuter tar dom fikapaus eller något, ja dom försvinner iallafall, jag pillar på datorn, sen håller dom på med jorden igen, huset skakar, jag redigerar lite bilder och så, tanken idag var att jag skulle byta däck på bilen, huset skakar, morfar ringer vid 11 och frågar om han skulle komma, jovisst, men snön då? Ja den töar ju bort nu, det är ingen fara. Fick jag till svars. Ok, då skulle morfar komma om ett tag, jag sitter och drömmer mig vidare i datorn och plötsligt är klockan 12 och någon rycker i dörren. Fort som fan tar jag på mig kläderna och springer ner till dörren, MORMOR! har hon glömt bort att man kan knacka? larmet piper och jag knappar in koden, hundarna är helt vilda och vill ut, ojdå, jag har inte varit uppe än. morfar kommer in och undrar om vi ska börja byta däck, aaaeh.. jag har precis gått upp, trodde ni skulle komma senare, men vill ni ha te? Vi drack lite te och jag åt frukost, vi prata gamla minnen och lite om när pappa dog också, fick höra deras sida av historien, det var skönt. Sen efter teet gick vi ut till min lilla bil, fick upp den på sånna däringa lyftgrejer och börja skruva av ett däck, när vi satte på sommardäcken så fick vi inte i en bult, vi provade med alla bultar men inget funkade, jag blev förvirrad och tänkte att mamma kanske visste vad vi skulle göra, mormor svär och tyckte jag skulle ringa till killen jag köpt bilen av så han får fixa iordning det han ställt till med, aah.. näe kanske inte.. bra idé mormor men jag ringer till mamma. Mamma vet inte vad vi ska göra men hon tyckte jag skulle ringa till min farbror Inge, så det gjorde jag, mormor svär igen och bröjar snacka samtidigt som jag pratar i telefon, jag blir frustrerad och stänger dörren in till bilen där jag satt, hon tar upp näven och viftar lite med den, hon såg inte glad ut men jag trode hon skojade, sen såg jag hur hon svärde åt mig, jag bara skratta i bilen, mormor blir arg för hon tyckte jag inte tog morfar på allvar, att han inte kunde lika mycke som mamma eller min farbror, jovisst, men dom kanske har andra tips eller ideér som vi aldrig tänkt på? näe då ville mormor hem, ahja morfar du får åka hem med henne, jag får nog ta på vinterdäcket igen, vet ju hur man gör så det ska nog gå bra.. Mormor och morfar åker hem och jag försöker mecka tillbaka däcket, men funkar det då? näe fan heller! uschhhhhh.. jag blev arrrg! det jävla däcket passade inte längre? hur fan har detta gått till? I mitten av bromstrumman som det så vackert heter finns det en rund ring i järn eller stål, runt den så var det en plast ring, denna gjorde så jag inte fick på däcket, hålet på däcket blev för litet, eller ringen blev för stor. Jag ringde till min farbror igen och han sa att han kunde komma efter jobbet, nu har jag mina sommardäck! : D
Nu ska jag dra ännu mindre bensin och vara jätte snäll mot miljön.

Till sist var jag ute på en myspromenad med jossan, prata privatliv. Det var längesen jag skrattade så mycke! Kände att det behövdes. Åkte till Ica sen och handla lite kiwi och jucie, träffar på massa gamla klasskompisar överallt, sånna man tappat kontakten med, som man inte äns hejar på längre. Undra varför det blir så egentligen. Egentligen alltså? Sen kan man ju typ vara jätte social på internet eller msn och sen när man råkar se personen i verkligheten så blir det inte äns en blick. Knas.. Jag kan ju säga att jag är likadan på msn som i verkligheten, det tycker niklas med, han är inte tillgjord, inte jag heller tyckte han, det är tråkigt med folk som är helt jätte sociala på nätet och sen när man träffar dom i verkligheten, jaha men vart tog alla dina skämt vägen då? Såhär tyst är du inte på msn?? HALLÅ?? människor säger jag bara, INTERNET säger jag bara!



Håller på att skriva en jobbansökan som habiliteringspersonal, det kan nog bli riktigt jävla skoj! (om jag får det)


GODNATT!


image6

Ok, se framåt var det ja.

image4


Snart kommer sköna sommarn och jag blir mer och mer pepp.
Har massa snygga outfist i huvudet till alla grillkvällar och sköna nätter på orust och i falkenberg. MYS <3 Har blivit lite "handywoman" med min lilla symaskin, ojoj, har väl sytt in 7par jeans och med resultatet MYCKET BRA! Jag blir så lycklig^^, Jag klarar av symaskinen! Funderar på att köpa gamla klänningar från secondhand med snygga mönster på och sy om dom till något helt eget. Får väl se hur det blir med den saken.

Igår var jag hos louise och belle var där med, jossan åkte med mig i min söta bil och vi hade lite tjejkväll.  Kollade på en söt film som hette "Ingen kan älska som vi" med Isabella Scorupco (heter hon så?) Gulligt 80-tal med roliga kläder.

Look at the sky instead of the ground


Okej, nu är livet cp.
Samma datum som det var exakt 10 år sedan min pappa dog, får min morfar diagnosen prostatacancer.

Jag blev helt stum när mamma sa det, för ca 3 veckor sedan fick mormor en stroke, då blev jag helt nerdeppad, ingenting fanns, jag var tom. Pratade med min moster då och hon sa att jag ska inte vara orolig, eftersom läkarna upptäckte mormors stroke i tid, hon mår inte så dåligt av stroken men har lite sämre syn på vänster öga. Men morfar då? Ingen vet hur långt cancern är skriden, hans enda smtom är att han är lite tröttare än normalt. Han har fått järn-tabletter. Ok tänkte jag, jag träffade honom senast igår, då mådde han skitbra. Han har väl antagligen haft cancern ett tag. Strålbehandling och kanske operationer att vänta.

Jag hatar sjukhus.

image3

Dot. Dot. Don't.

Mycke på gång. Svenska nationella prov idag, MUNTLIGT!
gissa om jag var nervös, uuohh..
Jag skulle prata om rymden, tänkte det blir väl bra och intressant.
Jag tänkte på pappa, att han kan hjälpa mig och bli lite starkare.
Och vet du vad, jag blev inte så nervös, som jag befarat i allafall.
Efteråt sa min lärare att det gick ju riktigt bra! Puuuh..
Ok, då var det överstökat i allafall, nästa är religionen, redovisning och debatt.
Jag har inte IG varning i något ämne, men ändå oroar jag mig för att misslyckas, att jag inte kommer kunna ta studenten.


Sommaren är påväg! Och det med stra jävla steg,
såg underbara vitsippor i Jossans backe igår, då blev jag glad,
denna helvetes vinter vill jag förtränga.


Jag tänker på dig, ska prata mer med dig och om dig,
det ska hjälpa, känner det redan nu.


Nu jävlar fick jag huvudvärk också.

Dags att äta middag. Muhuumms!


OCH! Sleeping Beauty ikväll, ska fota för deras nya skiva,
ska ha bilder i detdäringa häftet i cd:n.
Och jag får betalt! Yey!

Bilder på detta kommer väl efter helgen. 
Om jag orkar ; )



Citylights


RSS 2.0